Jak nazywa się kwiat, z którego powstaje olejek monoi-tiare?

Gardenii tahitańskiej
Pua samoa
Iksora szkarłatna
Kulczyba wronie oko
Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąkówOlej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.
Marko 1.
0
Popraw to pytanie
5
Bardzo interesujące!
zasięg: raczej globalnekosmetykiKultura polinezyjskaMaceratyOlejek monoi-tiare

Odpowiedzi według kraju

Gardenii tahitańskiej
Pua samoa
Iksora szkarłatna
Kulczyba wronie oko
odpowiedzi
flagPolska
50%
13%
26%
9%
86